Eventpersonal

fortsatt brist på eventpersonal

Äntligen är pandemin över och vi kan återgå till det vanliga – eller?

Vi har alla längtat efter att få gå på restaurang eller besöka ett event under det gångna året. Äntligen släpps alla restriktioner och företag kan börja planera för sina events och träffa sina kunder face to face igen.

Hos Visita kan man läsa att trots att branschen nu skriker efter personal, allt från serveringspersonal till eventpersonal så har företagen svårt att matcha rätt kompetens. Personalen finns där säger arbetsförmedlingen men företagen hinner inte med eller har inte tid att rekrytera i den takt de behöver. Ett annat problem är att man skriker efter samma kompetens och har svårt att attrahera rätt personal. Drygt 50 000 personer förlorade arbetet när pandemin slog till, vissa har fått nya uppdrag andra har skolat om sig. Sen finns det flera som varit arbetslösa en längre tid men som nu har svårt att komma tillbaka. Hur snabbt konferensevents med mera kommer att återhämta sig är svårt att se. Men vi på Bevema har märkt ett stort tryck på just värdinnor till olika typer av events och vi hoppas på en ytterligare ökning.

Vi förstår frustrationen nu när allt äntligen ska återgå och vi ska få träffas igen men tiden eller kompetensen räcker inte till för att få in rätt personal. Våra rekryterare har tidigare erfarenhet från event och restaurangbranschen och vet hur ni kan hitta rätt personer till ert uppdrag – snabbt!

Hör av er till oss och låt oss få berätta mer!

 

 

 

    Hjälp med rekrytering?